Kategooriad
Aasta 2019 Tunded

KOLMTEIST PÕHJUST MIKS: TEKST 2

Heio! Ikka jätkan kirjakeeles ja pole podcastile üle läinud, sest kirjutada on tore, eriti kui seda saab teha teistest.

Valu! Buddhale alus inimkonna probleemide lahendamiseks. Samas, evolutsioonilaselt on valu omal kohal täiesti, sest aitab vältida ebameeldivate tagajärgedega tegevusi. Minu enda arvamus on valu osas, et valu iseloomust olenemata inimese hoiakut ellu. Ma oletan, et kui inimene on elu hoiakult kurb, siis ta ei suuda näha rõõmu isegi kui selleks on põhjust, sest tema jaoks on kõigel tumedamad toonid. Põhjus võib olla psühholoogiliselt narratiivne. Viimase osas googleda, kui pakub huvi. Viimasest tulenevalt valust võib olla kasu ka positiivses võtmes. Inimene hakkab mõtestama ja suhestuma endaga teistmoodi kui varem ning võibolla avab valu ukse teiste ja enda tunnetuse juurde. Minu teekond valu mõtteni kestab… .

Minu valu teekonnal on oluline olnud töökoht ja üks võib öelda iseloomuga inimene. Ma ei pea siin oma tööks selguse huvides ülikoolis õppimist, isegi siis kui ma saaks selle eest palka, mitte stipendiumi. Minu jaoks on töö olnud ja loodetavalt jääb tulevikus iduettevõtlus. Sa oled hämmastanud, et sinust kirjutan võibolla. Ei oska öelda. Oluline on siinkohal, et sinu nimi on Andreas.

Sarnaselt esimesele tekstile keerleb peas sul küsimus, kuidas mina olen valuga seotud ja sind õpetanud. Muidugi võis sul olla ka peas teisi küsimusi, kuid praegu oletan, et valuga seostamine on siiski vajalikum kui mõne teise küsimuse tõstatamine.

Mäletad sa kordi kui sa osutada minu rõivastele ja võimalustele ennast väljendada riiete abil paremini. Mäletad sa kordi kui sa osutasid minu mobiili taustapildile kui üksiku inimese tunnusele. Mäletad sa korda kui sa osutasid minu kehakeelele või olekule.

Võib jääda mulje, et tegemist on ahistamisega või väljaütlemistega, mis pole üldjuhul kohased. Konteksti teadmata on tõsi, et väljaütlemised on valusad ja ma püüan muutuseid elluviija kui suudan. Viimane on lihtsalt sageli kui tung olla parem kui varem versioon endast.

Kontekstist lähtuvalt võttes sa osutad riiete ja muidu stiili võimele paranda eneseusku ning on hea äri ajamisele. Sa püüad mind aidata seeläbi eneseusu osas. Kontekstist lähtuvalt võttes sa osutad lahendamata identiteedi asjaoludele, mis on juba OK teistele, kuid mitte veel mulle. Sa püüad mind aidata seeläbi aktsepteerida mul ennast. Kontekstist lähtuvalt võttes sa osutad käitumisega minu sotsiaalsusele. Sa püüad mind aidata seeläbi olla enesekindlam suhtleja.

Ma olen liigutatud südame põhjani. See valu, millest kirjutan pole tegelikkuses valu. Pigem olen elulõpuni tänulik, et keegi üleüldse keerab tähelepanu mulle nö tavainimese perspektiivst.

Olmeteemad nagu ema mulle ikka meenutab on minu suurim nõrkus. Ma ei suuda loomupäraselt mõtestada olmeteemade olulisust. Enamgi veel, meil on vastastikune kokkulepe kujunenud, et sa võid öelda mulle oma arusaama kuidas ma saaks paremini hakkama. Olgem ausad turundus ja müük on sinu jaoks loomulik keskkond nagu minu jaoks turundussemiootika selle teaduslikus võtmes. Minu lootus on vaid, et sa ei loobuks valu (loe: tähelepanu) tekitamisest.

Paraku inimsuhted pole lineaarsed, vaid segiaetud lõngakera moodi ning raksekujulised rääkimiseks. Ma olen enamus ajast arvanud, et olen malbe ja pehme. Selline enesekuvand on väär ja oht minule endale. Kui edasi viitsid lugeda, siis saad teada, kuidas ma sain teadlikuks enda pahedest, teravatest ütlemistest ja hoiakust teiste suhtes, mis teiste jaoks võib paista minu sõnastuses kui karupoeg sai pahaseks.

Loe TEKST 3: SIIT

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.